Θεραπεία εκφυλιστικής αρθρίτιδας

Η διάγνωση και η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας γίνεται από Εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό. Η αρχική θεραπευτική προσέγγιση είναι συντηρητική. Ο Χειρουργός θα προτείνει στον ασθενή την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου και της φλεγμονής ή/και σκευάσματα με ουσίες ενισχυτικές του αρθρικού χόνδρου (περιέχουν κυρίως χονδροϊτίνη, γλυκοζαμίνη, κολλαγόνο κ.ά.) με αμφίβολη δράση. Επιπλέον σημαντικό ρόλο στη συντηρητική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας παίζει και η μεταβολή των καθημερινών δραστηριοτήτων του πάσχοντα και ελάττωση του σωματικού βάρους, με στόχο την αποφόρτιση της άρθρωσης.

Σε περιπτώσεις που η συντηρητική θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα, η πάθηση θα πρέπει να αντιμετωπισθεί χειρουργικά. Η επέμβαση εκλογής σε περιπτώσεις προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας ονομάζεται ολική αρθροπλαστική και αφορά στην αντικατάσταση της άρθρωσης από ειδική μεταλλική πρόθεση.

Πρόκειται για μια εκ των πλέον επιτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων της σύγχρονης επανορθωτικής χειρουργικής, με στόχο την απαλλαγή του πάσχοντα από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας, την αποκατάσταση πλήρους εύρους κίνησης και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Copyright © 2024 ΛΑΖΑΡΟΣ Ι. ΣΑΚΚΑΣ. All rights reserved.
Designed & Developed by
  Elarisa  
&
  Findigital